Remedii naturiste

Ce este coenzima Q10?


Coenzima Q10 este o substanta organica continuta de fiecare celula din organismul uman. Coenzima Q10 este indispensabila procesului furnizarii de nergie catre celule, fiind implicata in aproape toate procesele vitale pentru organismul uman.
O cantitate insuficienta de coenzima Q10 in organism duce la deregleri grave si la aparitia a numeroase boli printre care si afectiunile cardiace, cresterea tensiunii, cresterea riscului de infarct miocardic etc.
Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de coenzima Q10 produsa de organism scade si devine insuficienta. Dupa 30 de ani este necesar un aport suplimentar de coenzima Q10 care sa fie preluat din mancare sau chiar prin administrarea de produse farmaceutice care sa contina aceasta proteina.
Usor de confundat cu o vitamina, mai ales cu vitamina E, datorita formulei chimice asemanatoare, coenzima Q10 este totusi un compus organic cu un efect mult mai puternic decat al oricaror vitamine. Bolnavii de inima gasesc un aliat foarte puternic in in coenzima Q10, rata de supravieturire a acestora fiind mai mare fata de bolnavii care nu beneficiaza de acest remediu. Tratamentul pe baza de coenzima Q10 scade simtitor riscul de infarct.

 

Se recomanda coenzima Q10 pentru:

- tatamentul bolilor cordiovasculare
- intarirea sistemului imunitar
- stari de extenuare, apatie etc
- ameliorarea alergiilor si a astmului
- incetinirea procesului de imbatranire
- atenuarea efectelor secundare ale chimioterapiei